Recept: Pizza čtyři roční období
Nač utrácet v pizzerii, když si můžeme výbornou pizzu připravit i v naší kuchyni.
Ingredience:
400g hladké mouky
20g droždí
800 ml konzervovaných rajčat
cukr
150g mozzarelly
300g goudy
100g šunky
1 cuketa
100 g žampionů
sůl
2 papriky
olej
oregáno
Návod k přípravě: Do mouky dáme droždí, přilijeme 250 ml vody, posypeme cukrem a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut vykynout. Slijeme vodu z rajčat, rozmačkáme je, přidáme sůl a cukr. Mozzarellu a šunku nakrájíme na kostičky, goudu nastrouháme, cuketu pokrájíme na kousky, houby na plátky a papriky na kostičky. Na vymaštěný plech rozprostřeme těsto, které potřeme rajčaty, posypeme goudou a obložíme připravenými surovinami. Na závěr posypeme zbytkem goudy, pokapeme olejem, posypeme oregánem a pečeme na 220 stupňů asi 20 minut.
Dobrou chuť!
Pizza s mozzarellou
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 25 minut
Ingredience:
na osobu asi 510 kcal, 24 g bílkovin, 11 g tuků, 74 g sacharidů
1 hotový korpus na pizzu,
1 konzerva artyčokových srdíček (580 g),
1 konzerva míchané zeleniny (425 ml),
sůl,
černý pepř,1 bal. mozzarelly
Příprava:
1. Troubu předehřejeme zhruba na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení a položíme na něj korpus na pizzu.
2. Artyčoková srdíčka necháme okapat a nakrájíme je na čtvrtky. Společně s okapanou míchanou zeleninou je rozprostřeme na pizzu. Osolíme a opepříme.
3. Mozzarellu necháme dobře (125 g) okapat, nakrájíme ji na tenké, stejně velké plátky a rozložíme na pizzu. Pečeme v troubě přibližně 20 min. dohněda a dokřupava.
4. Zeleninovou pizzu vyjmeme z trouby a rozpůlíme. Rozdělíme jí na 2 talíře a podáváme.
Rada: Pizza bude mít výraznější chuť, pokud místo mozzarelly použijeme plísňový sýr, například nivu. Sýr rozmačkáme a pizzu jím posypeme.
Dobrou chuť!
Medovník (15 kusů)
(1porce: 363 kcal, 67g cukrů, 8g bílkovin, 6,5g tuků, 2g vlákniny)
na těsto:
- 4 hrnky hladké mouky
- 4 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 lžičku jedlé sody
- 4 velké polévkové lžíce medu
- 1 hrnek mletých ořechů
- 4 polévkové lžíce zakysané smetany
na krém:
- 1/2 l husté smetany (jogurt, zakysaná smetana)
- 1 hrnek moučkového cukru
- citrónovou kůru
- černý uvařený čaj
Mouku nasypte do mísy, dejte do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejte v mikrovlnné troubě, přidejte do něho sodu s kapkou octa. Přidejte do mísy. Pak ještě dejte olej, ořechy. Vše smíchejte, vypracujte tuhé těsto. Nechte v ledničce půl hodiny vychladnout. Pečte na vymazaném plechu slabé korpusy. Z těsta by jich mělo vyjít zhruba pět až sedm. Potom korpusy natřete černým čajem a vmažte mezi ně krém. Posypte citrónovou kůrou a takto uděláte celý dort. Z drobků, které vám zbudou, udělejte drobenku a nasypte na dort. Nechte přes noc v ledničce a druhý den lze podávat.
|
Ingredience: Těsto: 1 Hera, 1 měkký tvaroh, 250 g polohrubé mouky |
|
| |
Postup přípravy: Z Hery, tvarohu a mouky vypracujeme těsto a rozdělíme na 2 části. Dáme na 1 hod. do chladničky. Mezitím nastrouháme na hrubo jablka a namočíme rozinky do rumu. Vyválíme jeden plát, dáme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem a strouhankou. Na náplň dáme druhou vyválenou placku, propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcetem |
Houbový guláš
Nasbírané houby
cibule
čerstvá paprika
gulášová masoxová kostka nebo mletá sladká paprika
sádlo
sůl
zbytky masa, slaniny, salámu apod.
1. Na pánvi rozehřejeme sádlo, dáme nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme pokrájenou papriku, maso apod. Oretujmeme, zasypeme paprikou nebo přidáme gulášovou kostku. Nakonec dáme očištěné pokrájené houby. Necháme chvíli podusit pod pokličkou. Pokud je třeba přisolíme. 2. Podáváme s chlebem.
Doba přípravy:30 min
Doba vaření:15 min
Tvarohové lívanečky
250g měkkého netučného tvarohu
100g polohrubé mouky
1 lžíce cukru
0,5l mléka
2 vejce
sůl
tuk na pečení
1. | Tvaroh utřený se žloutky mírně osolíme, přidáme mléko, mléko a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků ušlehaný s cukrem. |
2. | Na lívanečnáku vymaštěným tukem pečeme běžným způsobem lívanečky. |
3. | Podáváme je horké, posypané cukrem a skořicí, nebo je potřeme jahodami rozmsčkanými s cukrem |
Ovocný salát
5 kiwi ,5 banánů
5 pomerančů nebo větší mandarinek , jogurtů,cukr
1. | Nakrájíme kiwi, banán, pomeranč (mandarinka). |
2. | Ovoce smícháme s jogurtem a přisypeme cukr. |
3. | Necháme vychladit. |
Sladké pokušení - piškotový dort s jahodami
Doba přípravy : asi 30 minut
Potřebujeme:
2 zakysané smetany
2 šlehačky na šlehání
2 balíčky piškotů
cukr
jahody
Postup:
Na dno dortové formy poklademe piškoty. Rozmícháme si zakysané smetany, cukr dáme podle chuti. Našleháme si obě dvě šlehačky. A smetanu se šlehačkou smícháme dohromady. Potom směs rozlijeme na piškoty ale trochu směsi si musíme schovat na později. Potom poklademe jahody které se rozkrájí na poloviny. Pak opět nalijeme zbytek hmoty a urovnáme. Na horu dáme zbylé piškoty a jahody.
Přejeme Vám dobrou chuť...
Recepty nejen na víkend - Jahodové knedlíky
Doba přípravy : asi 45 minut
Počet porcí : 4 - 6
Co k tomu potřebujeme :
Těsto na bramborové knedlíky
Jahody
Cukr
Máslo
Postup :
Zpracujeme těsto na čtyři válečky.
Z nich rozkrájíme na centimetrové plátky.
Vypracujeme těsto a vkládáme jahody ( na kousky nakrájené ).
Dáme do vroucí vody a vaříme 15 minut.
Mezitím zbytek jahod rozmixujeme a dáme vařit
Přidáme lžíci cukru.
Přílohy :
- šlehačka
- tvaroh
Blue Champagne |
Americké bochánky
|
Komentáře
Přehled komentářů
Tyto recepty jse mi velmi líbí jsice jsem vyzkoušela jen medovník a byl super,určitě vyzkouším i ostatní recepty.Doufám že nám přidáš i další recepty!!!!!!!!!!!
Dezertíky
(Kreizinka, 10. 2. 2007 18:32)